اخباراخبار سیاست خارجی

الزامات راهبردی روابط ایران و چین

پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت در 16 بهمن 98، سیاست های متعدد در روابط ایران و چین را بررسی کرده است.

به گزارش گروه خبر جامعه اندیشکده های ایران؛ ۱۶ بهمن‌ماه، رضا عزیزی، محمد زارع و صادق امانی در نشست «سیاست غرب آسیایی چین» به «الزامات راهبردی روابط ایران و چین»  پرداختند.

این نشست که به همت گروه حقوق و سیاست پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت و با همکاری مجموعه اندیشه ورز بنیاد برکت انجام شده، مربوط به برنامه سالانه «آینده پژوهی جایگاه ایران در کمربند اقتصادی راه ابریشم چین» بوده است.

صادق امانی، نخستین سخنران این نشست بود که درباره امنیت سرمایه صحبت کرد. وی بر ضرورت تدوین سیاست هایی برای امنیت سرمایه و سرمایه گذاری در کشور تاکید کرد و برنامه «ابتکار کمربند و راه» را طرحی امپریالستی خواند.

سپس محمد زارع به توصیف و مرور تاریخچه «ابتکار کمربند و راه» پرداخت و آن را به عنوان نمونه‌ای از شکست در سیاست خارجی ایران دانست. به زعم زارع «ابتکار کمربند و راه» نه یک برنامه پژوهشی بلکه به مُدی پژوهشی تبدیل شده است.

رضا عزیزی نیز همکاری میان ایران و چین را مبتنی بر شراکت راهبردی و نه اتحاد راهبردی خواند. وی «سیاست آفتاب» را برای کشور بدون ضرر و امکان‌پذیر دانست.

اطلاعات بیشتر درباره «سیاست آفتاب»، «ابتکار کمربند و راه» و سناریوهای پیش ِ روی ایران برای رابطه با چین را در گزارش تفصیلی این نشست از اینجا بخوانید.

اخبار

اخبار و رویدادهای اندیشکده‌های ایران را در این صفحه دنبال کنید. مشاهده سایر اخبار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا