یادداشت سیاستی

از نگاشت نهادی پیشگیری از جرم تا شبکه ملی اطلاعات

پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت در سلسله یادداشت های سیاستی خود تحت عنوان دفترچه یادداشت سیاستی به تحلیل های تازه پیرامون مسائل کشور می‌پردازد.

در یادداشت «نگاشت نهادی پیشگیری از جرم» به قلم عارف حسین زاده، تحلیلگر کارگروه حقوقی قضائی پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت، اینطور آمده است: «پیشگیری از وقوع جرم در کشور به صورت سنتی مدیریت می‌شود. سامانه های هوشمند و یکپارچه برای ثبت دقیق آمار و اطلاعات مربوط به جرایم در کشور راه‌اندازی نشده، آمار و اطلاعات جرایم پراکنده و غیردقیق است به صورت لحظه ای تحلیل و پردازش نمی‌شود. اطلاعات مفید و پردازش شده در فرصت مناسب در اختیار تصمیم سازان و تصمیم گیران قرار نمی‌گیرد. اینها، نشانه‌های مدیریت سنتی پیشگیری از وقوع جرم در کشور و یکی از اصلی ترین دلایل عدم موفقیت پیشگیری از وقوع جرم است».

همچنین در یادداشت «ارزیابی راهبردی حسن اجرای سیاست های کلی در حوزه فضای مجازی» نوشته رادمهر مرادی، تحلیلگر گروه تحولات اجتماعی پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت، می‌خوانیم: «اعتماد مردم در هر حوزه ای سرمایه است. اگر اعتماد مردم نسبت به یک موضوع کاهش پیدا کند، در این صورت آن موضوع با مشکل مواجه می‌شود. مردم نسبت به شبکه ملی اطلاعات به دلیل اینکه احساس امنیت نمی‌کنند، بدبین هستند. بخشی از این بدبینی به دلیل تبلیغات دشمنان علیه شبکه ملی اطلاعات است. مردم نگران هستند که با عضویت در پیامرسان های داخلی، حریم شخصی آنان نقض شود. تا وقتی این بی اعتمادی از بین نرود، پروژه شبکه ملی اطلاعات ناکام خواهد ماند».

اخبار

اخبار و رویدادهای اندیشکده‌های ایران را در این صفحه دنبال کنید. مشاهده سایر اخبار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا