اخبار

چهل گزینه پیشنهادی فعالان آموزش‌وپرورش برای تصدی جایگاه وزارت آموزش‌وپرورش دولت چهاردهم

در یک نظرسنجی از فعالان آموزش‌وپرورش، اساتید دانشگاه و حوزه و فعالان فرهنگی، مجموعاً بیش از ۹۰۰ نفر برای تصدی وزیر آموزش و پرورش معرفی شدند که اسامی ۴۰ نفر نخست آنان توسط «بیت‌الغزل» منتشر شد.

به گزارش گروه خبر جامعه اندیشکده‌ها؛ در یک نظرسنجی از فعالان آموزش‌وپرورش در دسته‌های مختلف معلمان، مدیران مدارس، کارکنان ستادی آموزش‌وپرورش در تمام سطوح، اساتید دانشگاه و حوزه و فعالان فرهنگی، مجموعاً بیش از ۹۰۰ نفر برای تصدی وزیر آموزش و پرورش معرفی شدند که اسامی ۴۰ نفر نخست آنان توسط «بیت‌الغزل» منتشر شد. 

 بیت‌الغزل به‌دنبال فعال‌کردن مشارکت نخبگان و صاحب‌نظران در معرفی افراد شایسته است. در نظرسنجی بیت‌الغزل یک گزینه‌ی مشخص برای وزارت پیشنهاد نخواهد شد. بلکه با احساس مسئولیت و مشارکت فرهنگیان و فعالان تعلیم‌وتربیت، جمعی از افراد معرفی خواهند شد تا به عنوان پیشنهادی از یک فرآیند جمعی برای انتخاب افراد شایسته‌تر در تصمیم‌گیری‌ها مورد استفاده قرار گیرند.

خروجی نظرسنجی بیت‌الغزل شامل افرادی خواهد بود که صرفا توسط مخاطبان معرفی شده‌اند و مورد ارزیابی قرار نگرفته‌اند. این افراد ممکن است برای جایگاه وزارت یا جایگاه‌های مدیریتی دیگر مناسب بوده یا منتقدان و مشاوران خوبی برای نظام آموزش‌وپرورش باشند. برخی خودشان مایل به پذیرش چنین مسئولیتی نیستند و احتمالا برخی دیگر شایستگی لازم برای تصدی این سمت را نخواهند داشت.

بیت‌الغزل به‌جای معرفی یک نفر، جمعی از افراد را که بیشترین آرا را کسب کرده‌اند بدون رتبه‌بندی معرفی خواهد کرد. این کار باعث زمینه‌سازی برای شناخت بهتر گزینه‌های ممکن و حتی کمتر شناخته‌شده و برنامه‌های ایشان برای تصمیم‌گیران خواهد شد. معرفی چند نفر دایره را تنگ و معرفی همه افراد کمک چندانی به انتخاب صحیح نخواهد کرد.

نتایج نظرسنجی ۱۴۰۳ برای تصدی وزارت آموزش‌وپرورش

این نظرسنجی به طور رسمی از ۴ تیر ۱۴۰۳ آغاز شد و به مدت ۱۵ روز ادامه داشت. در این مسیر تلاش شد تا با دسترسی به شبکه انتشار گسترده‌ای از فعالان آموزش‌وپرورش، تنوع سلایق و دیدگاه‌های فکری و سیاسی، تنوع نقش‌ها و مسئولیت‌ها و تنوع بوم‌ها و استان‌ها برای مشارکت در نظرسنجی فعال شوند.

در نهایت پس از این مدت ۳۷۳۵ نفر از فرهنگیان، صاحب‌نظران و فعالان آموزش‌وپرورش در نظرسنجی شرکت کردند. در این نظرسنجی هر نفر می‌توانست حداکثر سه فرد را پیشنهاد دهد که از این تعداد ۴۰۸ نفر دو گزینه، ۱۵۴ نفر سه گزینه و مابقی یک گزینه‌ی پیشنهادی معرفی کردند.

افرادی که در نظرسنجی معرفی گزینه‌های وزارت آموزش‌وپرورش مشارکت داشتند دارای نقش‌ها و مسئولیت‌های متنوعی هستند. در این نظرسنجی که ۳۷۳۵ نفر از فعالان آموزش‌وپرورش در آن شرکت داشتند، افراد بر اساس خوداظهاری، اصلی‌ترین سابقه مسئولیتی خود را از میان موارد زیر انتخاب کردند:

  • نماینده مجلس یا مسئول ارشد کشور
  • وزیر، معاون یا مدیر کل ستادی یا استانی آموزش‌وپرورش
  • کارشناس ستادی، معاون استان‌ یا مدیر مناطق آموزش‌وپرورش
  • مدیر مدرسه
  • استاد حوزه یا دانشگاه، پژوهشگر آموزش‌وپرورش
  • معلم یا مربی
  • فعال فرهنگی، اجتماعی، سیاسی یا مذهبی
  • سایر

در نهایت ۹۳۷ نام منحصر به فرد معرفی شدند. اسامی افراد برگزیده صرفاً توسط شرکت‌کنندگان نظرسنجی و بر مبنای کسب بیشترین تعداد آرا و توزیع متوازن آرا بین نقش‌های شرکت‌کنندگان به‌دست آمده است.
«بیت‌الغزل» اسامی این چهل نفر را بدون رتبه‌بندی و صرفاً براساس ترتیب حروف الفبا منتشر کرده است و تاکید دارد این نتیجه لزوماً به معنای شایسته‌بودن تمام افراد معرفی‌شده برای تصدی مقام وزارت آموزش‌وپرورش نیست.

اسامی این چهل نفر به ترتیب حروف الفبا عبارتست از:

  • قاسم احمدی‌لاشکی
  • جواد اطاعت
  • محمود امانی‌طهرانی
  • علی باقرزاده
  • سیدمحمد بطحایی‌گلپایگانی
  • یکتا پناه‌پور
  • علیرضا پناهیان
  • حمیدرضا حاجی‌بابایی
  • محسن حاجی‌میرزایی
  • مزبان حبیبی‌بابادی
  • سیدجواد حسینی
  • رضوان حکیم‌زاده
  • حسین خنیفر
  • محمد دیمه‌ور
  • هادی زارع‌پور
  • صادق ستاری‌فرد
  • پروانه سلحشوری
  • حسین شاددل
  • رضامراد صحرایی
  • علی عبدالعالی
  • جمیله علم‌الهدی
  • علی‌اصغر فانی
  • سالار قاسمی
  • سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی
  • مجید قدمی
  • احمد قیومی
  • علیرضا کمره‌ای
  • احمد محمودزاده
  • حسین مظفر
  • مهران معماری
  • علیرضا منادی‌سفیدان
  • محمود مهرمحمدی
  • میرحمایت میرزاده
  • محمدعلی نجفی
  • یوسف نوری
  • مهدی نویدادهم
  • سیدبابک هاشمی‌نکو
  • مجتبی همتی‌فر
  • محمد وحیدی
  • الهام یاوری

در گام بعد از همه این افراد دعوت به‌عمل خواهد آمد تا دیدگاه‌های خود را پیرامون اداره‌ی وزارت‌آموزش‌وپروش با فعالان آموزش‌وپرورش به اشتراک گذارند.

همچنین گزارش این نظرسنجی در اختیار دولت چهاردهم قرار می‌گیرد.

 

اخبار

اخبار و رویدادهای اندیشکده‌های ایران را در این صفحه دنبال کنید. مشاهده سایر اخبار

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. با سلام و تبریک و آرزوی پیروزی برای دولت چهاردهم. از دکتر پزشکیان، به نمایندگی از مناطق محروم سیستان و بلوچستان خواهشمندیم خانم دکتر یکتا پناه پور معروف به مادر کودکان مرز را برای اداره وزارت آموزش و پرورش انتخاب نمایند. باشد که چون مادری دلسوز دست ایشان پشت و پناه فرزندان این مرز و بوم باشد. بسیار سپاسگزاریم.

  2. دیدگاه بالا را دیدم از طرف سیستان و بلوچستان. موافقم. اگر دکتر پزشکیان میخواهند فرد شایسته ای را در جایگاه وزارت آموزش و پرورش قرار دهند باید از وجود فردی مانند خانم دکتر یکتا پناه پور استفاده کنند. هیچ گزینه ای بهتر از ایشان برای اموزش و پرورش وجود ندارد. ایشان همه عمر خود را برای شاگردانش و همه کسانی که به وجودش نیاز داشته اند ایثار کرده است. ما خود از نزدیک شاهد از خودگذشتگی های این بانو بوده ایم. بسیار مستقل و به دور از هر حاشیه ای سالهاست پاکیزه و با صلابت به خدمت و کمک و تعلیم و تربیت فرزندان این وطن مبادرت ورزیده است. ما بسیار راضی هستیم که ایشان در صدر وزارت بزرگ آموزش و پرورش باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا