اخباراخبار حکمرانی

۲۸ مدل رفتار انتخاباتی و دو ابر بحران سیاسی در ایران

پژوهشکده حکمت در نشستی به بررسی مدل های انتخاباتی و بحران های سیاسی انتخابات در ایران پرداخته است.

به گزارش گروه خبر جامعه اندیشکده های ایران؛ نشست «چشم انداز یازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی» به همت پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت و با سخنرانی دکتر حامد سروری و هوشنگ شیخی، پژوهشگر این پژوهشکده، ۱۴ بهمن ماه برگزار شد.

حامد سروری، درباره چند وجهی بودن چشم انداز انتخابات گفت و چشم انداز در رشته های مختلف مثل فلسفه، ریاضی، آمار، علوم اجتماعی و علوم سیاسی را برشمرد. این چشم انداز از نظر سروری قابلیت الگوبرداری از کشورهای دیگر را ندارد و بایستی متناسب با نظام سیاسی ایران و منطبق بر شرایط هر انتخاباتی شکل بگیرد.

از نظر وی مدل انتخابات نه تنها در هر زمان، بلکه در هر حوزه انتخاباتی می‌تواند متفاوت باشد؛ چرا که مدل رقابت از نسبت بین بافت اجتماعی و کنش سیاسی استخراج می‌شود و مذهب، قومیت، طایفه، شهرنشینی و روستانشینی و اقتصاد، ماتریکسِ این مدل را می‌سازند. این مدل ها در نهایت ۲۸ نوع رفتار انتخاباتی را می‌سازند.

بخش دوم نشست نیز به سخنرانی هوشنگ شیخی اختصاص داشت. شیخی از دو ابر بحران فضای سیاسی ایران گفت: بحران شناسایی و بحران توزیع.

بحران شناسایی به شرایطی اطلاق می‌شود که گروه‌های هویتی مختلف مثل زنان و نسل ها مورد شناسایی قرار نگرفته‌اند و بحران توزیع نیز به شرایطی اشاره دارد که در اثر آن شورش حاشیه علیه متن، لاغر شدن طبقه متوسط و پیوستن طبقه متوسط ضعیف شده به حاشیه موجب گسترش اعتراض ها و تغییر در روند انتخاباتی می‌شود.

از نظر شیخی این دو ابر بحران بر ۲۸ مدل انتخاباتی که حامد سروری تشریح کرد، اثرگذار است.

این نشست با هدف «بررسی الگوهای مشارکت و رفتار انتخاباتی» برگزار شده است.

شرح مفصل این نشست را در اینجا بخوانید.

اخبار

اخبار و رویدادهای اندیشکده‌های ایران را در این صفحه دنبال کنید. مشاهده سایر اخبار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا