اخباراخبار حکمرانی

شناسایی مسائل و اصلاح سیاست های قضایی

پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت با حمایت پژوهشگاه قوه قضائیه، پیشنهاداتی جهت اصلاح سیاست های کلی قضایی برای یک دوره پنج ساله ارائه کرده است.

به گزارش گروه خبر جامعه اندیشکده ها؛ پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت گزارش مختصری از «سیاست های کلی قضایی برای یک دوره پنج ساله» را منتشر کرد.

گام نخست این مطالعه به شناسایی حدود ۱۸۰ مشکل و تخصیص آنها به ماموریت های نه گانه قوه قضاییه مربوط بود. در گام دوم، با هدف آینده اندیشی مقدماتی، تحلیل محتوایی از گزارش ها و دیدگاه های مرتبط با «آینده ایران» انجام شده است.

مسائل کلان و علی قوه قضائیه در این پژوهش به این شرح معرفی شده‌اند:

۱- فقدان آینده پژوهی در مدیریت قضایی، پیشگیری از جرم، وضع و اجرای قوانین؛

۲- ضعف در نظارت بر اجرای قوانین و حسن انجام امور؛

۳- حجم بالای ورودی پرونده به دادسراها؛

۴- مدیریت ناکارآمد منابع مالی و استفاده از روش های بودجه ریزی سنتی.

در این طرح سیاست های پژوهشی در سه سطح اولویتی تنظیم شده است: اولویت «الف» شامل ۱- ارتقاء اعتماد عمومی به قوه قضائیه؛ ۲- ارتقاء تعامل با جامعه و پاسخگویی دستگاه قضایی با استفاده بهینه از ظرفیت رسانه ای؛ ۳- نوسازی مدیریت دستگاه قضایی؛ ۴- ارتقاء فرهنگ و آگاهی های حقوقی عموم مردم در جامعه؛ ۵- تمرکز بر بهبود وضع قوانین و تنقیح قوانین مصوب قضایی؛ ۶- اقتدار قضایی و ملجاء محوری قوه قضاییه با توجه به ظرفیت های قانونی؛ ۷- اهتمام در گسترش سازوکارهای مناسب برای ارتقاء اتقان آرا؛ ۸- قاطعیت در مواجهه با رفتارهای متخلفانه و مجرمانه در سطوح مختلف جامعه؛ ۹- تضمین عدالت و تامین کارآمد حقوق فردی و اجتماعی عامه مردم با تاکید بر صیانت از حیثیت اشخاص؛ ۱۰- ارتقاء امنیت قضایی؛ ۱۱- ارتقاء استقلال قضایی (مالی-تشکیلاتی-استخدامی).

این پژوهش در کارگروه حقوقی و قضائی گروه حقوق و سیاست پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت و توسط دکتر میثم علیپور و با همکاری مرکز مطالعات مدیریت دانشگاه تربیت مدرس و حمایت پژوهشگاه قوه قضاییه انجام شده است.

اخبار

اخبار و رویدادهای اندیشکده‌های ایران را در این صفحه دنبال کنید. مشاهده سایر اخبار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا