یادداشت سیاستی

بازی کروناویروس

اندیشکده هجرت در گزارشی 80 صفحه‌ای به مرور اسناد مرتبط با ویروس کرونا و تناقضاتی که در این باره وجود دارد، پرداخته است.

موضوع کرونا به علت داشتن ظرفیت تحت الشعاع قرار دادن جهان، در همان روزهای شروع اپیدمی ما را بر آن داشت تا رصد دقیقی نسبت به تمامی ابعاد این بحران داشته باشیم. گزارش بازی کروناویروس به این مهم پرداخته است.

ساختار حکومتی ایالات متحده امریکا

امریکا دارای ۱۵ دپارتمان یا وزارتخانه است. از طرف دیگر سازمان ملل متحد نیز در ساختار حکومتی ایالات متحده امریکا زیرمجموعه دولت محسوب می‌شود.

برطبق سند رسمی دکترین نیروهای مسلح امریکا، نه‌تنها سازمان ملل متحد بلکه تمامی آژانس های این سازمان زیرمجموعه ارتش امریکا قرار دارند و طبق این سند، این سازمان تحت فرماندهی «مرکز عملیات ترکیبی نظامی و غیرنظامی ملی» است که در دپارتمان ارتش امریکا قرار دارد و دپارتمان ارتش ذیل دفاع رسمیت پیدا کرده است.

آژانس هایی که نام آنها به کرات در اسناد دیده می‌شود و جایگاهشان در ساختار ایالات متحده امریکا، به قرار زیر است:

  • آژانس «مرکز کنترل و پیشگیری بیماری»

ذیل دپارتمان بهداشت است و رابرت ری ردفیلد مدیریت این سازمان را بر عهده دارد.

  • آژانس «موسسه های ملی بهداشت»

ریل دپارتمان بهداشت و با مدیریت فراتسیس سلر کالینز. دارای ۲۷ مرکز و موسسه است که یکی از آنها موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی با مدیریت آنتونی فائوچی است.

  • آژانس «سازمان جهانی بهداشت»

ذیل سازمان ملل متحد و با مدیریت تدروس ادهانوم.

حال با استفاده از این داده ها در اسناد مربوطه دقیق می‌شویم (جهت اختصار، اسناد و مدارک این گزارش از این یادداشت حذف شده است و تنها توضیح هر سند آمده است. دسترسی به این اسناد، از طریق لینک نسخه کامل این گزارش در انتهای یادداشت، امکان پذیر است).

توضیحات سند شماره ۱

بررسی جدی پیرامون ویروس کرونا از دهه ۹۰ میلادی در رده سلولی حیوان آغاز شد. اولین مقالات مهم راجع به این موضوع در مجله ویروس شناسی در سال ۱۹۹۰ با عنوان «انتقال درون سلولی پروتئین خوشه ای ویروس نوترکیب کرونا» در رده سلولی گربه منتشر شده است.

توضیحات سند شماره ۲

سال ۱۹۹۸-۱۹۹۹ جهت و مسیر مباحث پیرامون ویروس کرونا، به سمت استفاده درمانی ویروس به عنوان تقویت سیستم ایمنی و واکسن سوق دادهشده است. این موارد در «معاهده همکاری ثبت اختراع» ثبت اختراع شده است.

توضیحات سند شماره ۳

در سال ۲۰۰۳ از جانب دانشگاه کارولینای شمالی در چاپل هیل توسط سه تن از دانشمندان از جمله رالف بریک، تحقیقی با عنوان «روش هایی برای تولید کردن کرونا ویروس نوترکیب» منتشر شد که در سال ۲۰۰۷ ثبت اختراع شد.

در این بررسی ادعا شد که با استفاده از سلول های کمکی که شامل سلول های مجاز ویروس نیدو که خود شامل RNA ریپلکان و RNA کمکی بود، قادر است یک سلول را آلوده کند و در غیاب RNA کمکی قادر به تکثیر ویروسی نیست.

این، بدان معنی است که مخترعین مئعی هر گونه ثبت اثر و استفاده از جمله ثبت بیماری ناشی از ویروس کرونای نوترکیب شده‌اند.

توضیحات سند شماره ۴

CDC در سال ۲۰۰۳ ادعای مالکیت ویروس نوترکیب سارس را اعلام می‌کند.

توضیحات سند ۵-۱

آژانس CDC به عنوان یکی از آژانس های دپارتمان خدمات بهداشتی و بشری امریکا در سال ۲۰۰۳ ثبت اختراعی را با عنوان «ویروس کرونا مشتق شده از انسان» درخواست می‌کند که دو مرتبه در سال های ۲۰۰۷ و ۲۰۱۰ ثبت اختراع می‌شود.

این ثبت اختراع چند محور دارد:

یک. خود ویروس کرونا در رده سلولی انسان؛

دو. بیماری ناشی از آن که سندروم حاد تنفسی شدید است؛

سه. ساختار ویروس کرونا در رده سلولی انسان با بیان میکروب های موجود در ژنوم ویروس مذکور؛

چهار. روش شناسایی و معیار اندازه گیری ویروس مذکور از جمله کیت های اندازه گیری و غیره؛

پنج. معیار تشخیص عفونت ناشی از ویروس مذکور؛

شش. تجویز درمان و مقابله با ویروس از حیث ایمنی بدن انسان و همچنین چگونگی استفاده از آنها.

توضیحات سند ۵-۲

در طول پژوهش ما با تغییر و تحول بخشی از اسناد در فضای سایبر مواجه بودیم. یکی از موارد کوچکی که توسط رسانه ها سانسور شده است، خبری است که در تاریخ ۱۱ آوریل ۲۰۰۳ در سایت NBCnews ثبت شده است. اما بعدا تاریخ آن به ۴ نوامبر ۲۰۳۳ تغییر پیدا کرده است.

جالب است تاریخ درخواست CDC در ۲۵ آوریل ۲۰۰۳ است و خبر ادعای مالکیت CDC 14 روز قبل از تاریخ درخواست که با توجه به محتوای عنوان درج شده خبر مذکور که حاکی از ثبت نشدن ویروس در زمان خبر است، منطقی است. اما تاریخ جدید در سایت یعنی ۶ ماه بعد از تاریخ درخواست است. به چه علتی باید ۶ ماه پس از درخواست، چنین خبری داده شود. چون خبر در آن زمان سوخته محسوب می‌شود و ادعایی دیگر موضوعیت ندارد و  درخواست CDC طبقه بندی شده است.

توضیحات سند شماره ۶-۱

این اختراع بدین معنی است که CDC توانسته ویروس کرونا را در رده سلولی انسان کشف کند یعنی بعد از  ۱۳ سال که به صورت جدی این ویروس فقط در حیوان شناسایی شده بود، در انسان نیز کشف شد.

اما سوال مطرح می‌شود که آیا CDC در اثر انتقال طبیعی از رده سلولی حیوان به انسان، ویروس مذکور را کشف کرده یا خود آن را از رده سلولی حیوان به انسان جهش داده است؟

برای پاسخ به این پرسش یک‌سری از قوانین امریکا و قوانین بین المللی را مرور کنیم و سعی می‌کنیم بر اساس داده های حقوقی ادعا و ثبت اختراع CDC را اعتبارسنجی کنیم؛

در بررسی مسئله دو احتمال مفروض است:

یک. ویروس کرونا به صورت طبیعی از رده سلولی حیوان به انسان جهش یافته است؛

دو. ویروس کرونا به صورت آزمایشگاهی از رده سلولی حیوان به انسان جهش یافته است.

اگر احتما اول صحیح باشد؛ بر اساس قانون دادگاه امریکا در سرفصل انجمن پاتولوژی مولکولی در صفحه دوم سند صراحتا اعلام شده که ثبت اختراع در موارد اشتقاقی غیرقانونی است.

توضیحات سند شماره ۶-۲

اگر احتمال دوم صحیح باشد:

در قوانین حقوق بین الملل، در سال ۱۹۲۵، ۱۳۳ کشور ابتدا معاهده ممنوعیت سلاح های شیمیایی و بیولوژیکی را امضا کردند.

در مفاد این معاهده، ممنوعیت استفاده از سلاح های بیولوژیکی و شیمیایی آمده است و سپس در ۱۹۲۷ در کنوانسیون سلاح های بیولوژیکی (BWC) و در سال ۱۹۹۱ کنوانسیون سلاح های شیمیایی (CWC) علاوه بر موضوعیت استفاده، تولید، ارتقا و ذخیره سازی آن نیز ممنوع شد.

در نتیجه اگر احتمال دوم صحیح باشد؛ خلاف حقوق بین المللی و معاهدات جهانی در حوزه سلاح های بیولوژیک و شیمیایی عمل کرده است.

توضیحات سند شماره ۶-۳

در مجموع در این موضوع می‌توان گفت جهش ویروس کرونا از رده سلولی حیوانی به انسان:

یک. اگر طبیعی بوده باشد پس ثبت اختراع CDC در مورد اشتقاق ویروس کرونا غیرقانونی بوده پس چه بهره ای و منفعتی و چه برنامه و نقشه ای از قِبَل آن دارد که دست به چنین اقدامی می‌زند؟ و با عجله خود ویروس و تمام متعلقاتش را به نام خود ثبت می‌کند؟!

دو. اگر آزمایشگاهی بوده باشد پس نقض معهدات بین المللی است و مجددا همین سوال مطرح می‌شود که پس چه بهره ای و منفعتی و چه برنامه و نقشه ای از قِبَل آن دارد که دست به چنین اقدامی می‌زند؟ و با عجله خود ویروس و تمام متعلقاتش را به نام خود ثبت می‌کند؟!

در هر دو صورت، خلاف قوانین امریکا و تعهدات بین المللی عمل کرده است و کسی که خلاف قوانین و معاهدات بین المللی عمل می‌کند، قابل اعتماد نیست.

توضیحات سند شماره ۷

از ۲۰۰۳ به بعد می‌توان به رفتارهای مراکز بهداشتی امریکا دقت کرد از جمله آژانس های CDC و  NIH که در مرکزیت این فضیه قرار دارد.

به عنوان نمونه سال ۲۰۱۴ در اثر فشارهای اجتماعی به فعالیت های مراکز زیرمجموعه ای NIH در مورد ویروس سارس و مرس، آژانس NIH برای کم کردن فشارها اعلام می‌کند بودجه آن مراکز را برای فعالیت های مذکور مختل یا به طور کلی قطع کرده است.

توضیحات سند شماره ۸

اقدام بعدی که در همین روزها آژانس NIH انجام می‌دهد این است که یکی از مراکز زیرمجموعه ای آژانس NIH به نام NIAID (موسسه ملی بیماری های آلرژی و عفونی) طی نامه هایی به پژوهشگران خود اعلام می‌کند که بودجه متوقف می‌شود، اما این توقف داوطلبانه است!

توضیحات سند شماره ۹

در این فاصله تا سال ۲۰۱۵ به دلیل لغو اقدامات و فعالیت های آزمایشگاهی پیرامون ویروس های مذکور، فشار اجتماعی-علمی بر روی دولت امریکا شدت گرفت.

توضیحات سند شماره ۱۰

بودجه ای که NIH برای یکی از موسسات تحقیقاتی به نام  NIAID تحت عنوان «فهمیدن خطر خروج ویروس کرونای خفاش» از سال ۲۰۱۴ اختصاص داده بود به موسسه ویروس شناسی ووهان چین منتقل می‌شد.

مجموع دریافتی بودجه و هزینه‌کرد موسسه NIAID بر روی این تحقیق از ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ به مبلغ ۳.۷۴۸.۷۱۵ دلار بود که مجموع این مبلغ به موسسه ویروس شناسی ووهان چین پرداخت شد. و به همین دلیل در اکتبر ۲۰۱۴ با بالا گرفتن اعتراضات، آژانس NIH بودجه مجموع تحقیقاتی را که مربوط به جهش ویروس آنفولانزا، سارس یا مرس می‌شد، در کشور خود مختل کرد و تا انتهای ۲۰۱۵ تمرکز فعالیت ها به سمت ووهان چین رفت و بودجه NIH در تحقیقات مذکور در کشور امریکا متوقف شد.

اولا. از طرفی بودجه پیرامون ویروی کرونا برای محققین امریکا متوقف شد؛

دوما. آژانس NIH به موسسه NIAID برای تحقیق پیرامون ویروس کرونا از ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ به مبلغ ۳.۷ میلیون دلار داده شده است.

جمع این دو گویای این است که این مقدار بودجه به محققین، غیر از محققین امریکا داده شده و گزارش NLM نیز شاهد تخصیص این بودجه به موسسه ووهان چین است.

نتیجه گیری

با توجه به اسناد مذکور ویروس کرونا در رده سلولی انسان از ۱۳ سال پیش به طور رسمی در مالکیت CDC است و به دلیل آنکه در قانون بایدال (Bayh-Dole) بهره برداری از هر آنچه که ثبت اختراع می‌شود در مالکیت مخترع است.

از آنجایی که آژانس CDC، خود ویروس، مشاهده و معیاره اندازه گیری آن و بیماری های حاصل از آن را ثبت کرده و لذا بهره برداری همه این موارد در مالکیت آژانس CDC است و قانون بایدال مختص ایالات متحده بوده و دخالتی به کشورهای دیگر ندارد. اما از آنجایی که معیار و میزان مسائل مربوط به بهداشت را سازمان جهانی بهداشت در سطح جهانی تعیین می‌کند و این آژانس هم به عنوان زیرمجموعه امریکا، ملزم به این قانون است.

بنابراین سایر کشورها نیز به صورت غیرمستقیم تابع قانون بایدال شده‌اند. یعنی کشورها به صورت جهانی مالکیت همه موارد مذکور پیرامون ویروس کرونا را برای CDC پذیرفته‌اند. و از سویی دیگر منابع تحقیقاتی و اطلاعاتی WHO از موسسات تحقیقاتی آژانس های بهداشتی امریکا از جمله NIAID تغذیه می‌کنند.

همچنین ثبت اختراع آژانس CDC در این مورد مخدوش است. به دلیل آنکه چه ویروس کرونا در رده سلولی انسان وجود داشته باشد، چه نباشد و اگر وجود داشت چه طبیعی جهش پیدا کرده باشد چه آزمایشگاهی باشد، آژانس CDC عمل خلاف و غیرقانونی انجام داده است و در این عمل خلاف قانون، آژانس NIH کمال همکاری را توسط موسسات و مراکز زیرمجموعه ای خود با آژانس CDC داشته است.

مجموع این موارد در کنار هم به ما می‌گوید که آژانس های بهداشتی امریکا از جمله CDC و NIH منشا التهاب و اپیدمی و ایجاد کننده شرایط موجود در سطح جهانی هستند و تنها راویان این بازی جهانی اند و روایت خود را به واسطه تسلط بر ابزار رسانه به جهان حقنه کرده و از به وجود آوردن چنین شرایطی، به دنبال ایجاد طرفیت های مدنظر خود هستند تا بتوانند اهداف و امیال شوم خود را این بار تحت لوای نظام بهداشتی و درمانی در سطح جهان به صورت همزمان و واحد به نتیجه برسانند.

چگونه می‌شود ما از توصیه های کسانی که دشمن آشکار و رو در روی ما هستندو عملشان مطابق امیال باطل، بدون در نظر گرفتن صلاح بشریت است، پیروی می‌کنیم؟

امروز ما قطع داریم که ویروس کرونا مطلقا (چه باشد چه نباشد/اگر باشد چه طبیعی جهش یافته چه آزمایشگاهی باشد)، ابزار دست استکباری چون امریکاست و می‌دانیم ظرفیت های مدنظر استکبار جهانی در بازی کروناویروس در حال شکل گیری و به وجود آمدن است.

راهبردها و اقدامات لازم برای جمهوری اسلامی ایران

  1. خارج شدن فرماندهی کرونا از حوزه بهداشت به فرمانده کل قوا؛
  2. تغییر رویکرد سلامت و درمان محور به رویکرد امنیت محور در بازی ویروس کرونا؛
  3. وارد شدن پرونده ویروس کرونا به مراکز امنیتی اطلاعاتی کشور؛
  4. عدم اعتماد مطلق به توصیه ها، معیارها، تجویزها، شیوه نامه ها و بخشنامه های سازمان بهداشت جهانی؛
  5. حذف همه توصیه ها و بخشنامه های قبلی سازمان جهانی بهداشت از بخشنامه ها و دستورالعمل های اداری کشور و استفاده از ظرفیت های داخلی و بومی برای رویارویی با شرایط موجود؛
  6. شکایت از آژانس های امریکا در مجامع بین المللی؛
  7. محکوم کردن امریکا به دلیل روایت های مغرضانه از ویروس کرونا و نقض معاهدات جهانی؛
  8. ایجاد گروه تحقیقاتی متخصص و مومن برای به دست آوردن صحت و سقم این ویروس بدون در نظر گرفتن توصیه ها و بخشنامه های سازمان جهانی بهداشت و معیارهای CDC از جمله کالبدشکافی، مشاهده و اندازه گیری ویروس کرونا و…

پی‌نوشت: یادداشت حاضر خلاصه‌ای از گزارشی ۸۰ صفحه‌ای با عنوان «دسیسه آژانس های ایالات متحده امریکا؛ بازی کروناویروس» است که توسط اندیشکده هجرت منتشر شده است. نسخه کامل این گزارش را از اینجا دریافت کنید.

یادداشت

یادداشت های سیاستی اندیشکده های ایران را در این صفحه دنبال کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا