شبکه

شبکه جامع علمی جهادگران اقتصاد مقاومتی (قصد)

شبکه‌ای متشکل از هسته ‌های مقاومت اقتصادی در سطوح حاکمیتی، دانشگاهی، حوزوی و مردمی برای تولید و به‌ کارگیری نظریه‌ های اقتصاد مقاومتی

«شبکه جامع علمی قصد» با هدف تولید و به‌ کارگیری نظریه ‌های‌ اقتصاد مقاومتی، از طریق شبکه‌ سازی و تعامل با هسته ‌های مقاومت اقتصادی در سطوح مختلف حاکمیتی، دانشگاهی، حوزوی و مردمی، توسط «مرکز تحقیقات مبانی و مدل‌های اقتصادی بومی» راه‌ اندازی شده است. شناسایی و معرفی فعالان اقتصاد مقاومتی، جلب مشارکت و ایجاد زمینه همکاری میان آنان، معرفی و ارائه محصولات تولید شده، تولید و ترویج محتوا، اطلاع ‌رسانی و معرفی برنامه ‌های فعال و آموزش و تربیت نیروهای پژوهشی و اجرایی در زمینه اقتصاد مقاومتی از جمله مهم‌ترین فعالیت‌ های این شبکه است که عمدتا با محوریت پرتال قصد صورت می‌گیرد.

ضرورت و هدف راه ‌اندازی شبکه جامع علمی قصد

نظام اقتصادی کنونی جمهوری اسلامی ایران علیرغم همه دستاوردهایی که از ابتدای انقلاب اسلامی داشته است، با تأکید بر «عدم مغایرت ‌های شرعی و دینی» و با رویکردی عمدتا منفعلانه و جزء نگرانه به آموزه ‌های لیبرالیسم و نظام سرمایه ‌داری، در وضعیت نامساعدی از منظر نظری و عملی قرار گرفته و ضرورت ساماندهی اقتصاد انقلاب اسلامی ایران بیش از پیش نمایان است. به نظر می‌رسد به دلیل نبود نظریه‌ای جامع و منسجم مبتنی بر موازین اسلامی، شاهد برخوردهای مقطعی، سطحی و کوتاه ‌مدت و نیز فعالیت ‌های نقطه‌ای بدون امتداد در راستای ارزش ‌ها و آرمان ‌های انقلاب اسلامی هستیم و در این تقلای تاریخی، اقتصاد انقلاب اسلامی بیشتر در منجلاب سرمایه‌ داری جهانی فرو می‌رود و برنامه‌ های اقتصادی دولت ‌ها و کارشناسان آن‌ ها این امر را تسریع می‌کند. از این ‌رو در وضعیت کنونی، تدوین مدل نظری منسجم و جامع اقتصاد مقاومتی در قالب الگوی اسلامی ‌ایرانی پیشرفت می‌تواند گامی مبنایی و مهم در راستای گسترش و اصلاح اقتصاد انقلاب اسلامی باشد.

اقتصاد مقاومتی را نمی‌توان همانند مجموعه‌ای از ادبیات اقتصادی در کنار اقتصاد کلاسیک دانشگاهی در نظر گرفت، بلکه آن را بیشتر می ‌توان فصل مشترک کاوش ‌های علمی، اعتقادات قلبی و مدل‌ های مدیریت و سیاست ‌گذاری ‌های اقتصادی در جامعه اسلامی دانست. از این ‌رو «هماهنگی و همکاری در مطالعات، مشاوره و اجرای اقتصاد مقاومتی» در چارچوب نظام سیاسی مبتنی بر ولایت ‌فقیه، به ‌منظور تعامل اسلام‌ شناسان حوزوی، متفکران دانشگاهی، مسئولان اجرایی کشور و نهادهای اجتماعی و مردمی، ضروری به نظر می‌رسد.

مرکز تحقیقات مبانی و مدل ‌های اقتصادی بومی با عنایت به این ضرورت، «شبکه جامع علمی جهادگران اقتصاد مقاومتی (قصد)» را با هدف پیشبرد طرح ملی اقتصاد مقاومتی در قالب «الگوی اسلامی ‌ایرانی پیشرفت» در تمامی سطوح نظری تا عملی و عینیت ‌بخشی به آن راه ‌اندازی نمود و تحقق این مهم را مستلزم تعامل نهادهای چهارگانه حوزه، دانشگاه، دستگاه ‌های اجرایی و نهادهای اجتماعی و مردمی دانست. از این رو شبکه جامع علمی قصد با تاکید بر مبانی اسلامی و الهی و با کار علمی معطوف به حل مسئله، خواهد کوشید تا ساختار و روند اصلی برنامه‌ های اقتصاد کشور را با نگاه جامع به این چهار رکن، در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی اصلاح کند.

فعالیت های اصلی شبکه جامع علمی قصد

شبکه جامع علمی قصد در راستای تولید و به‌کارگیری نظریه ‌های اقتصاد مقاومتی و ایجاد ارتباط میان نهادهای چهارگانه حوزه، دانشگاه، دستگاه ‌های اجرایی و نهادهای اجتماعی و مردمی، فعالیت‌ های زیر را دنبال می‌کند:

  • شناسایی و دسته ‌بندی افراد و نهادهای مؤثر در اقتصاد مقاومتی و شناسنامه‌دار کردن آنان؛
  • معرفی، نقد و رتبه ‌بندی محصولات تولید شده در عرصه ‌های مختلف اقتصاد مقاومتی؛
  • تولید و ترویج محتوا در زمینه اقتصاد مقاومتی به تناسب مخاطبان و در قالب ‌های مناسب؛
  • ایجاد سازوکارهایی برای جلب مشارکت و ایجاد زمینه همکاری میان فعالان اقتصاد مقاومتی؛
  • شبکه ‌سازی و برنامه ‌ریزی برای اقدامات مشترک و فراگیر؛
  • آموزش و تربیت نیروهای پژوهشی و اجرایی لازم برای اقتصاد مقاومتی در ضمن خدمت اصلاح نظام پژوهش و آموزش اقتصاد مقاومتی؛
  • ارائه و مدیریت زیرساخت مجازی (پورتال قصد) برای اطلاع‌ رسانی، ارائه محصولات، جلب مشارکت در برنامه‌ ها، تولید محتوا و پاسخگویی به سؤالات و دغدغه‌ های مخاطبان.

محتوای پرتال شبکه جامع علمی قصد

فعالیت ‌های شبکه جامع علمی قصد عمدتا با محوریت پرتال قصد صورت می‌گیرد. معرفی فعالان اقتصاد مقاومتی و محصولات آن ‌ها، ارائه محتوای متنی و اطلاع ‌رسانی برنامه ‌ها از جمله مهم‌ترین بخش‌های این پرتال است که به شرح زیر معرفی می‌گردد:

۱. معرفی فعالان اقتصاد مقاومتی

در این بخش افراد و نهادهای فعال در اقتصاد مقاومتی، از قبیل شبکه استادان اقتصاد مقاومتی، نهادها و موسسات، نشریات و مجلات و کانال‌ ها معرفی می‌شوند و امکان ارتباط با آن‌ ها نیز برای مخاطبان پرتال فراهم است.

۲. ارائه محصولات اقتصاد مقاومتی

در این بخش می ‌توان محصولات و آثار برگزیده فعالان اقتصاد مقاومتی را مشاهده نمود که شامل کتاب‌، مقاله‌، پایان ‌نامه‌ و رساله، پروژه، نشریه، طرح و گرافیک، صوت و تصویر می‌شود. در ضمن علاوه بر معرفی اجمالی و درج چکیده هر محصول یا اثر، امکان دریافت فایل ‌های مربوط به هر محصول نیز وجود دارد.

۳. ارائه محتوای متنی

در این بخش گزارش ‌ها، مقالات و گفت ‌و گوهای شبکه فعالان اقتصاد مقاومتی در قالب محتوای متنی ارائه می‌گردد که مشتمل بر چهار دسته: «سیاست ‌های کلان» شامل تحلیل‌ های مربوط به اسناد بالادستی از قبیل قانون اساسی، بیانات امام و رهبری و دیگر ابلاغیه ‌ها و سیاست‌ های کلان، «تلقی‌ها و رویکردها» شامل تبیین و بررسی دیدگاه‌ های مختلف درباره اقتصاد مقاومتی از قبیل کلیات، اقتصاد اسلامی، اقتصاد پایدار، پایداری اقتصادی، اقتصاد ریاضتی، اقتصاد تحریم و اقتصاد دفاعی، «اصول و ارکان» شامل تبیین و شاخص سازی مقولاتی چون درون‌زایی و برون‌گرایی، عدالت ‌بنیانی، دانش ‌بنیانی، مردم ‌محوری، فرهنگ و روحیه جهادی، پویایی و پیشرویی، استقلال و خودکفایی و «موضوعات و مسائل» شامل تحلیل مسائل روز کشور و جهان و ارائه راه‌حل با رویکرد اقتصاد مقاومتی از قبیل کلیات، توزیع ثروت‌ های طبیعی، پول و نظام پولی، مواهب اجتماعی و کالاهای عمومی، کالاهای خصوصی و دیگر مسائل است.

۴. اطلاع‌رسانی برنامه

در این بخش برنامه‌ های فعال درزمینه اقتصاد مقاومتی اطلاع ‌رسانی، معرفی و پوشش خبری داده می‌شود. این برنامه ‌ها شامل کرسی نظریه‌ پردازی، دوره و کارگاه آموزشی، همایش و نشست، نمایشگاه، جشنواره، فراخوان آثار، مسابقه کتاب‌ خوانی، سیر مطالعاتی، اردوی پژوهشی و آموزشی و بسته محتوا می‌گردد.

امکانات شبکه جامع علمی قصد برای مجموعه‌ ها

پرتال قصد افزون بر ارائه محتوا در زمینه اقتصاد مقاومتی، یکسری امکانات نیز برای مجموعه ‌های فعال در نظر گرفته که به شرح زیر است:

  • امکانات صفحه اختصاصی شامل اخبار و اطلاع ‌رسانی، ارائه محصولات و پژوهش ‌ها، برگه ‌ها و کاربرگه ‌های برنامه‌ ها و همایش ‌ها و هم ‌اندیشی ‌ها و معرفی همکاران و رزومه ‌های آن ‌ها؛
  • سامانه اعضا شامل امکان عضویابی و اختصاص مطالب و اخبار بر اعضا، امکان رده‌ بندی اعضا در سه دسته عادی، فعال و ارشد؛
  • امکانات مالی شامل امکان فروش اینترنتی محصولات و امکان شارژ حساب اعضا برای ارسال پیامک؛
  • امکانات خودکارسازی و مکاتبات داخلی مجموعه؛
  • امکانات مدیریت محتوا و مدیریت پژوهش؛
  • امکان ارسال و دریافت پیامک توسط همکاران و اعضا؛
  • امکان گروه‌ بندی اختصاصی مطالب و پژوهش ‌ها؛
  • امکان ارتباط ‌گیری با همکاران و اعضای سایر مجموعه ‌ها.

جمع‌بندی

با توجه به مقطع تاریخی حاضر که عرصه اقتصاد به یکی از نقاط آسیب ‌پذیر نظام جمهوری اسلامی تبدیل شده است، ایجاد و گسترش «هسته‌ های مقاومت اقتصادی» در سراسر کشور با هدف تقویت بعد اقتصادی نظام ولایت، امری لازم به نظر می‌رسد. شبکه جامع علمی قصد با تاکید بر مبانی اسلامی و با کار علمی معطوف به حل مسئله، می‌کوشد تا ساختار و روندهای اصلی اقتصاد کشور را با نگاه جامع به چهار رکن حوزه، دانشگاه، دستگاه ‌های اجرایی و نهادهای اجتماعی و مردمی، در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی اصلاح کند و در این رهگذر با داشتن نزدیک به ۳۰۰۰ عضو، زمینه مناسبی را برای معرفی، شبکه ‌سازی و هم ‌افزایی افراد و نهادهای فعال در زمینه اقتصاد مقاومتی فراهم کرده است.

این شبکه توسط مرکز تحقیقات مبانی و مدل ‌های اقتصادی بومی از سال ۱۳۹۶ راه ‌اندازی شده و از طریق آدرس اینترنتی زیر در دسترس است:

شبکه جامع علمی قصد

امتیاز کاربر ۰ (۰ رای)

مرکز تحقیقات مبانی و مدل‌های اقتصادی بومی

موسسه پژوهشی مبانی و مدل‌های اقتصادی بومی با محوریت تفکر و حمایت از نوآوری و اعتماد به نفس علمی، تلاش دارد الگویی از نهادهای مردمی در خدمت نظام اسلامی را ارائه کند که با بودجه مستقل غیردولتی در راستای آرمان‌های انقلاب اسلامی به فعالیت مشغول است. ورود به صفحه انديشکده

یک دیدگاه

  1. نزدیک به سه سال است که دنبال گوش شنوا برای تحلیل راه حل برای پایه گذاری بهینه اقتصاد مقاومتی هستم. اگر حوصله شنیدن دارید، یک جلسه برای گفتگو، حضورا مزاحم باشم.
    ۵۴ ساله. بازنشسته. فعال در بخش صنعت
    ۰۹۳۷۰۰۶۲۸۷۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا