اخبارفراخوان

اندیشکده ها و نقش آفرینی در انتخابات ۱۴۰۰

یک فرآیند جمعی جهت مشارکت اندیشکده ها و اندیشه ورزان در انتخابات 1400

به گزارش گروه خبر جامعه اندیشکده ها؛ در آستانه انتخابات ۱۴۰۰ و با هدف اتصال و تطبیق میان ایده های مراکز سیاست پژوهی و برنامه های سیاستگذاران بالقوه اجرایی کشور در جایگاه رئیس‌جمهور، طرح «اندیشکده ها و نقش آفرینی در انتخابات ۱۴۰۰» با مشارکت اندیشکده های کشور برگزار می‌شود.

طرح «اندیشکده ها و نقش آفرینی در انتخابات ۱۴۰۰»، ناظر به ۱. شناسایی نظام مسائل و چالش های کلیدی کشور توسط اندیشکده ها و اندیشه ورزان و سپس ۲. راه اندازی کمپین عمومی حول اولویت های به دست آمده، و در نهایت ۳. مطالبه گری از نامزدهای انتخابات در برنامه های گفتگومحور انتخاباتی است.

آشنایی با طرح اندیشکده ها و نقش آفرینی در انتخابات ۱۴۰۰

این طرح طی سه مرحله (شامل نه گام)، اجرا می‌شود:

  1. در مرحله نخست با تنظیم نظام مسائل کشور با مشارکت اندیشکده ها و نخبگان اندیشه ورز، مهم‌ترین مسائل و چالش‌های کلیدی را که دولت آینده باید بر روی حل آنها تمرکز کند، در قالب چندین سوال مطرح می‌شود.
  2. مرحله دوم طرح ناظر به ایجاد یک کمپین عمومی حول نظام مسائل احصا شده در مرحله نخست است. در این مرحله ضمن پرسش از اولویت های دولت آینده، درباره برنامه های گفتگویی مرحله سوم نیز پس از برگزاری هر جلسه، نظرسنجی صورت می‌گیرد. این مرحله از طریق انتشار فرم های نظرسنجی آنلاین برگزار می‌شود؛
  3. ارجاع سوالات به نامزدهای انتخابات ۱۴۰۰ و برگزاری برنامه‌های گفتگو محور با حضور نامزدها یا نمایندگان آنها و نخبگان اندیشه ورز در جایگاه پرسش گر یا ارزیاب مواضع و مباحث طرح شده.

مروری بر مزیت‌های طرح اندیشکده ها و نقش آفرینی در انتخابات ۱۴۰۰

  1. شناخت نظام مسائل اساسی کشور که توسط نخبگان شناسایی شده‌اند
  2. برگزاری جلسات گفتگویی با نامزدهای انتخاباتی جهت دریافت مواضع و برنامه های آنها درخصوص این مسائل؛
  3. وقوف به نظرات له و علیه نسبت به مسائل کشور و آشنایی با مباحث کارشناسی در تایید یا رد یک برنامه یا شعار انتخاباتی؛
  4. ایجاد تحلیل و چالش پیرامون شعارهای نامزدها و نقد برنامه های آنها؛
  5. در این طرح هر شهروند ایرانی، دارای ضریب اثرگذاری مستقیم می‌شود و می‌تواند از طریق شرکت در کمپین، در تعیین اولویت ها از سوی رئیس جمهور بعدی، مشارکت کند.

از اندیشکده ها و مراکز سیاست پژوهی و همچنین اندیشه ورزان و نخبگان علمی دعوت می‌شود تا تاریخ ۴ اردیبهشت سال جاری یک مسئله کلیدی را شناسایی و در قالب ۱۰۰ کلمه ضمن مسئله شناسی، سوال اصلی خود را طرح کنند. برای شرکت در این طرح:

  • سوالات ناظر به حوزه‌های ماموریتی دولت و نهادهای دولتی مثل اقتصاد، فرهنگ، سیاست خارجی و … یا ناظر به اصلاح و بهبود عملکرد ساختارهای دولت و نهادهای دولتی مانند اصلاح نظام اداری، مقابله با فساد، تنظیم روابط بین دستگاهی و … مطرح شود؛
  • سوالات دقیق مطرح شوند؛ بدین معنا که برای هر سوال در قالب حداکثر ۱۰۰ کلمه، ناظر به یک مسئله یا چالش کلیدی، ابتدا یک مسئله‌شناسی نسبتا دقیق صورت گیرد و سپس اصل سوال ناظر به حل یا تمرکز بر بعد یا ابعادی از مسئله‌شناسی صورت‌گرفته، مطرح شود.

برای اطلاعات بیشتر و مشارکت در این طرح با شماره ۰۹۳۹۶۰۹۰۴۹۹ (آقای حسین هژیر) در پیامرسان های بله یا واتس اپ در ارتباط باشید.

اخبار

اخبار و رویدادهای اندیشکده‌های ایران را در این صفحه دنبال کنید. مشاهده سایر اخبار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا