آموزشی

مدرسه توسعه پایدار و مسئولیت اجتماعی سازمان ها

برنامه‌ های ترویجی، آموزشی و پژوهشی در حوزه توسعه پایدار با رویکرد بومی

مدرسه توسعه پایدار و مسئولیت اجتماعی سازمان‌ ها، به عنوان یکی از برنامه‌ ها و زیرمجموعه‌ های پژوهشکده سیاست‌ گذاری دانشگاه شریف، و تنها مدرسه تخصصی توسعه پایدار در ایران است. این مدرسه با نگاهی بومی و ایرانی به موضوع توسعه پایدار، برنامه‌ های متنوعی برای سیاستگذاران، فعالان اجتماعی و اقتصادی و نیز دانشجویان در جهت ارتقای دانش، تقویت مهارت‌ ها و توسعه نگرش‌ ها در زمینه توسعه پایدار تدارک دیدهاست. رویکردهای اصلی این مدرسه، تکیه بر برنامه‌ های ترویجی، آموزشی و پژوهشی و توجه به فضای کسب‌ و کار به عنوان بستر مهم تحقق توسعه پایدار است.

ضرورت و اهداف مدرسه توسعه پایدار و مسئولیت اجتماعی سازمان‌ ها

توسعه پایدار (Sustainable Development) را به طور خلاصه می‌توان اجماع بشریت بر تجربه‌ های چند قرن توسعه اقتصادی تکبعدی دانست. این مفهوم در سال‌های اخیر به یک ترند جهانی تبدیل شده و اکنون تقریبا همه چیز متاثر از این پارادایم شدهاست. پیدایش مفاهیمی نظیر بنگاه‌ های پایدار، شهرسازی پایدار، مهندسی پایدار، آموزش پایدار، مصرف پایدار، و زندگی پایدار مثالهایی از این اثر گذاری است. علیرغم انجام تحقیقات گسترده در جهان در رابطه با نحوه آموزش اثربخش موضوعات مرتبط با توسعه پایدار، اما در کشور ما هنوز تولید محتوای بومی در این زمینه و آموزش آن چندان مورد توجه قرار نگرفتهاست.

هدف مدرسه توسعه پایدار، ترویج و آموزش مفاهیم و تجربیاتی است که به پیشرفت، آبادانی و توسعه همهجانبه ایران کمک نماید. این مدرسه در تلاش است تا با بهرهبرداری از بهروزترین دستاوردهای پژوهشی در این موضوعات و تولید محتوای بومی در این حوزه، از روش‌های تدریس سنتی فاصلهگرفته، و در یک محیط تعاملی، با مشارکت جمعی و با استفاده از روش‌های نوین تمرین گروهی این مفاهیم را به صورت موثر به فعالان اجتماعی و اقتصادی، دانشجویان و علاقهمندان آموزش دهد.

رویکرد های مدرسه توسعه پایدار و مسئولیت اجتماعی سازمان‌ ها

رویکردهای اصلی مدرسه توسعه پایدار، انجام پژوهش و ارائه آموزش‌ های بومی و غیرترجمه‌ ای و همچنین توجه به حوزه کسب و کار در تحقق توسعه پایدار است.

۱- آموزش و پژوهش بومی در حوزه توسعه پایدار

توسعه پایدار ایران موضوعی است که باید به صورت درون زا و مبتنی بر مولفه‌ های بومی برای آن هدف گذاری شود. مدرسه توسعه پایدار، برآمده از یک نهاد دانشگاهی است و در طراحی برنامه‌ های آموزشی و ترویجی، بر پژوهش‌ ها و تحقیقات داخلی و خارجی تکیه دارد. تجارب مشاوره‌‌ ای و دانش انباشته موجود در پژوهشکده سیاست گذاری دانشگاه شریف و نیز بهره‌گیری از تجارب بین‌ المللی، کمک می‌کند که به دور از کپی‌ برداری و نگاه صرفا ترجمه‌ای، محتواها و بسته‌ های موثرتر و منطبق‌ تری برای نیازهای کشور عزیزمان ارائهگردد.

۲- توجه به فضای کسب و کار

بخش خصوصی نقش مهمی در تحقق توسعه پایدار دارد. به همین سبب در تمامی برنامه‌های مدرسه توسعه پایدار، جایگاه ویژه‌ای برای حوزه کسبوکار در نظر گرفتهشدهاست. بخشی از سرفصل‌های آموزشی- ترویجی مدرسه به نقش بخش خصوصی در تحقق توسعه پایدار و مفاهیم مرتبطی نظیر مسئولیت اجتماعی سازمان‌ها و گزارش‌دهی پایداری کسبوکارهای اجتماعی و کارآفرینی اجتماعی اختصاص یافتهاست.

برنامه‌ های مدرسه توسعه پایدار و مسئولیت اجتماعی سازمان‌ ها

مدرسه توسعه پایدار که سال ۱۳۹۶ آغاز به کار نموده، برنامه‌ های متنوعی را طراحی کردهاست تا ضمن ارائه پاسخ‌ های بومی در رابطه با چیستی توسعه پایدار و چگونگی نقش آفرینی آن در زندگی فردی، اجتماعی و کسب وکار، ظرفیت نیروی انسانی کشور را در این حوزه توسعه دهد. برخی از برنامه‌ های این مدرسه عبارتند از:

۱- برگزاری نشست‌ های «توسعه پایدار برای ایران»

در این نشست‌ها مسائل مهم و اولویت‌های توسعه پایدار ایران در بخش‌های دولتی، خصوصی و مردمی و با نگاهی ویژه به تجارب منتخب داخلی و بین‌المللی مورد بررسی قرار می‌گیرد. هدف از این نشست‌ها ترویج مفاهیم مرتبط و یافتن راهکارهای عملیاتی برای فعالین و علاقه‌مندان حوزه توسعه پایدار است. شرکت در این نشست‌ها برای عموم علاقهمندان آزاد است.

۲- برگزاری دوره‌ های آموزشی «مدرسه توسعه پایدار»

مدرسه توسعه پایدار، دوره‌ های آموزشی متنوعی طراحی کردهاست که در نوع خود منحصربه فرد محسوب می‌شود. این دوره‌ های آموزشی ترجمه‌ ای نیستند و برای مباحث ارائهشده در آن، برنامه‌ ریزی و طراحی بومی ویژه‌ ای صورت گرفتهاست.

۳- ارائه خدمات پژوهشی و مشاوره ای

مدرسه توسعه پایدار، آمادگی ارائه خدمات متنوع مشاوره‌ ای و پژوهشی در حوزه‌ های مرتبط با توسعه پایدار را دارد و می‌تواند در پروژه‌ های ملی و محلی مرتبط مشارکت نماید.

۴- تدوین گزارش‌ های علمی

موضوع اصلی گزارش‌ های مدرسه توسعه پایدار، پایش مسائل مرتبط با توسعه پایدار در ایران است. انتشار این گزارش‌ ها در سال ۹۸ آغاز می‌شود.

مخاطبان مدرسه توسعه پایدار

مخاطبان اصلی مدرسه توسعه پایدار را مدیران و کارشناسان بخش خصوصی، فعالان سازمان‌ های مردمنهاد، مدیران و کارشناسان سازمان‌ ها و نهادهای دولتی و حاکمیتی، دانشجویان و سایر علاقه مندان به این موضوع تشکیل می‌دهند. مدرسه توسعه پایدار در تلاش است تا با دور هم جمع نمودن این اقشار ضمن ایجاد فضایی چندرشته‌ ای و بینرشتهای، یک محیط تمرینی عملی برای ورود به عصر توسعه پایدار شکلدهد.

جمع‌بندی

توسعه پایدار، الگویی ناگزیر برای پیشرفت است، البته الگویی که باید با توجه به ویژگی‌ های بومی کشور طراحی شود. مدرسه توسعه پایدار و مسئولیت اجتماعی سازمان‌ ها با کنار هم آوردن افراد از رشته‌ های مختلف و از محیط‌ های گوناگون دولتی، خصوصی و دانشگاهی، فضایی عملی برای تمرین ورود به دوره توسعه پایدار ایجاد نمودهاست. این مدرسه، با برگزاری نشست‌ ها و دوره‌ های آموزشی و نیز ارائه خدمات پژوهشی و گزارش‌ های علمی، تلاش دارد که در جهت تولید محتوای بومی در زمینه توسعه پایدار و آموزش آن گام بردارد.

این مدرسه توسط پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه شریف در سال ۱۳۹۶ راهاندازی شدهاست.

برای مشاهده سایت مدرسه توسعه پایدار بر روی کلید زیر کلیک نمایید:

سایت مدرسه توسعه پایدار و مسئولیت اجتماعی سازمان ها

 

امتیاز کاربر ۴ (۱ رای)

​​پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه شریف

پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف بر اساس نیاز به بکارگیری روش‌های علمی در حوزه سیاستگذاری و تولید دانش تخصصی مورد نیاز در تصمیم‌گیری‌های کلان طی تفاهم‌نامه‌ای میان دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام و دانشگاه شریف تاسیس شد. ورود به صفحه انديشکده

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا