آموزشی

مدرسه حکمرانی اسما

مدرسه‌ ای برای توانمندسازی مدیران بخش حاکمیتی، دولتی و عمومی کشور

«مدرسه حکمرانی اسما» با هدف توانمندسازی مدیران بخش حاکمیتی، دولتی و عمومی کشور، توسط «مرکز پژوهشی آرا» راه‌اندازی شده است و تلاش می‌کند با طرح ‌ریزی و اجرای دوره ‌های آموزشی کارآمد و مناسب برای مدیران سیاست‌ گذار دولتی و نهادهای عمومی و حاکمیتی، ضمن گسترش رویکرد خلق ارزش، در راستای ارتقای دانش و مهارت این بخش از سرمایه ‌های انسانی استراتژیک در کشور قدم بردارد. در حال حاضر دو دوره آموزشی تحت عنوان «دوره عالی خط مشی‌گذاری عمومی» با هدف تربیت و توانمندسازی مدیران و افراد علاقه‌مند از طریق آموزش کاربردی و مهارتی و «دوره عالی سیاست‌گذار حرفه‌ای» با هدف تربیت سیاست ‌گذاران حرفه‌ای از طریق آموزش شخصی ‌سازی ‌شده در این مدرسه برگزار می‌گردد.

ضرورت راه‌ اندازی مدرسه حکمرانی اسما

در سالیان اخیر دوره ‌های ارتقاء مهارت و توانمندی مدیران، تحت عنوان MBA یا مدیریت حرفه‌ای کسب و کار در کشور رو به گسترش بوده است و پیشرفت ‌های چشمگیری نیز در این میان مشاهده می‌شود. این دوره‌ ها که با رویکرد خلق سود توسعه می‌یابند، برای مدیران بخش خصوصی و تجاری مناسب است. اما مسئله اصلی از آنجایی آغاز می‌شود که گرایش مدیران بخش حاکمیتی، دولتی و عمومی کشور به این‌ گونه دوره ‌ها افزایش یافته است و در کنار مدیران بخش بازرگانی، خصوصی و تجاری آموزش ‌های یکسانی را می ‌بینند. این در حالی است که ماهیت این دو بسیار متفاوت از یکدیگر است و رویکرد خلق سود نمی‌تواند برای بخش دولتی و حاکمیتی کشور مناسب باشد و قطعا تاثیرات نامطلوبی بر بدنه حاکمیتی کشور و حکمرانی مطلوب آن به همراه خواهد داشت.

مرکز پژوهشی آرا، در پاسخ به این خلاء آموزشی، تخصصی و مهارتی موجود، «مدرسه حکمرانی اسما» را پایه ‌گذاری نموده است و در این مدرسه تلاش می‌نماید با طرح ‌ریزی و اجرای دوره‌ های آموزشی کارآمد و مناسب برای مدیران سیاست‌ گذار دولتی و نهادهای عمومی و حاکمیتی، ضمن گسترش رویکرد خلق ارزش، در راستای ارتقای دانش و مهارت این بخش از سرمایه‌های انسانی استراتژیک در کشور قدم بردارد.

اهداف مدرسه حکمرانی اسما

مدرسه حکمرانی اسما برای تبدیل مدیران به رهبران تغییر، اهداف زیر را دنبال می‌کند:

  • آموزش هدفمند، مسئله‌محور و به‌روز مدیریتی؛
  • ‌جهت‌دهی آموزش به سمت حل مشکلات و رفع نیازهای واقعی مبتنی بر اقتضائات کشور؛
  • تربیت و توانمندسازی سرمایه انسانی با تأکید بر پرورش انسان ‌های متقی، خودباور، خلاق و توانا در حل مسئله، متناسب با ارزش ‌های اسلامی و نیازهای جامعه؛
  • به‌ هنگام‌ سازی آموزش ‌های مرتبط با حل مسائل دستگاه های اجرایی کشور؛
  • توسعه دانش نظری و مهارت ‌های مورد نیاز سازمان ‌ها از طریق تلفیق دانش و تجربه در حوزه‌ های کارشناسی و مدیریتی؛
  • بسترسازی و حمایت از توسعه بخش ‌های غیردولتی فعال در حوزه آموزش.

دوره‌های آموزشی مدرسه حکمرانی اسما

در حال حاضر دو دوره آموزشی تحت عنوان «دوره عالی خط مشی‌ گذاری عمومی» با هدف تربیت و توانمندسازی مدیران و افراد علاقه‌مند از طریق آموزش کاربردی و مهارتی و «دوره عالی سیاست ‌گذار حرفه‌ای» با هدف تربیت سیاست ‌گذاران حرفه‌ای از طریق آموزش شخصی ‌سازی‌ شده در مدرسه حکمرانی اسما برگزار می‌گردد. چارچوب برگزاری این دوره‌ها به شرح زیر است:

۱) دوره عالی خط مشی ‌گذاری عمومی

این دوره در چهار محور «آموزش تئوریک»، «سمینار»، «کارگاه» و «موردکاوی بومی و ملی» و در سه گرایش «خط مشی ‌گذاری سیاسی»، «خط مشی ‌گذاری فرهنگی» و «خط مشی ‌گذاری مالی و اقتصادی» برگزار می‌شود و در آن شرکت ‌کنندگان به صورت همزمان دانش ‌ها و مهارت ‌های کاربردی، تکنیک ‌ها و ابزارهای لازم را فرا می‌گیرند و با حضور در کنار مدیران با تجربه و اساتید تراز اول دانشگاهی، در یک فضای شبیه ‌سازی شده به تمرین خط مشی‌ گذاری می‌پردازند. افزون بر این، یک «پروژه پژوهشی» با هدف تحلیل، بررسی و ارائه راه حل و راهکار برای یکی از مسائل و چالش ‌های اصلی و کلیدی سازمان ‌های دولتی و بخش عمومی و یک «بازدید علمی» از یکی از بنگاه‌ های خط مشی‌ گذار و سیاست ‌پژوه خارجی در اروپا پیش ‌بینی شده است.

مدیران بخش‌ های دولتی و حاکمیتی، دانشجویان و افراد علاقه‌مند به خط مشی‌ گذاری در سطوح حاکمیتی مخاطبان این دوره را تشکیل می‌دهند. متقاضیان برای ثبت نام باید حداقل مدرک کارشناسی و ۵ سال سابقه کار مدیریتی مرتبط را داشته باشند. شرکت‌ کنندگان نهایی پس از برگزاری آزمون سنجش استعدادهای مدیریتی، مصاحبه اختصاصی و بررسی رزومه متقاضیان انتخاب می‌شوند.

۲) دوره عالی سیاست ‌گذار حرفه‌ای

مهمترین ویژگی این دوره در مقایسه با دوره‌ هایی که با رویکرد سنتی برگزار می‌شوند، وجه شخصی‌ سازی آموزش است. در دوره عالی سیاست‌گذار حرفه‌ای، شرکت ‌کنندگان ابتدا از طریق «کانون ارزیابی و توسعه» مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و متناسب با نقاط قوت و ضعف شناسایی ‌شده، کارنامه تخصصی صادر و نیازهای آموزشی آنها مشخص می‌شود. سپس مبتنی بر نیازمندی ‌های آموزشی و مهارتی، «آموزش ‌های سفارشی ‌سازی شده» را در قالب کلاس ‌های آموزشی و کارگاه ‌های کاربردی دریافت می‌کنند و پس از آن در «پنل ‌های سیاست ‌پژوهی و انتقال تجربیات» شرکت می‌کنند و در کنار خبرگان دانشگاهی و اجرایی کشور به سیاست‌پژوهی عملی می‌پردازند. همچنین در این دوره از طریق ایجاد بستر «حضور در رسانه‌های مختلف»، امکان کنش‌گری فعال در حوزه ‌های مختلف سیاست ‌گذاری برای شرکت ‌کنندگان ایجاد شده است.

مخاطبان این دوره را «فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دارای سابقه فعالیت اجرایی»، «مدیران میانی و عالی سازمان ‌های دولتی و نهادهای خصوصی با حداقل ۳ سال سابقه مدیریتی» و «اساتید دانشگاه ‌ها و نخبگان علمی کشور با سابقه فعالیت اجرایی در زمینه رشته تخصصی خود» در بر می‌گیرد. لازم به ذکر است شرکت در این دوره برای افرادی که در فرآیند ارزیابی امتیاز مناسبی کسب نمایند، به صورت بورسیه کامل و بدون هزینه خواهد بود.

جمع‌بندی

مدرسه حکمرانی اسما با هدف توانمندسازی مدیران بخش دولتی و حاکمیتی کشور، «دوره عالی خط مشی‌ گذاری عمومی» و «دوره عالی سیاست ‌گذار حرفه‌ای» را طراحی و اجرا نموده و تاکنون بیش از ۶ هزار نفرساعت آموزش به شرکت‌کنندگان ارائه داده است. همچنین این مدرسه مراحل طراحی دو دوره آموزشی دیگر، تحت عنوان «سبک زندگی اسلامی ایرانی» و «سواد رسانه‌ای» را با رویکرد مسئله‌ محوری به انجام رسانده است و کلاس‌ ها و کارگاه ‌های آموزشی آن به زودی برگزار خواهد گردید.

این مدرسه توسط مرکز پژوهشی آرا در سال ۱۳۹۶ راه‌اندازی شده است. سایت مدرسه به آدرس زیر در دسترس است:

مدرسه حکمرانی اسما

محصول مرتبط:

مرکز پژوهشی آرا

مرکز پژوهشی آرا، محلی برای انجام مطالعات و پژوهش‌های مورد نیاز کشور با تمرکز بر مفهوم سیاستگذاری عمومی و مبتنی بر منطق گفتمان‌محوری است. ورود به صفحه انديشکده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا