درباره اندیشکده

موسسه بین المللی آب سوئد؛ روایتی از یک اندیشکده خارجی

جامعه اندیشکده‌ها در نوزدهمین قسمت از معرفی اندیشکده برتر خارجی، موسسه بین المللی آب سوئد را معرفی می کند.

در سال ۱۹۹۱ در شهر استکهلم کشور سوئد یک مهمانی ساده با حضور خبرگان و فعالان حوزه آب به خاطر احیای ماهیگیری در رودخانه مرکز شهر سوئد برگزار شد و این اتفاق مبارک را جشن گرفتند.
«اما این پایان ماجرا نبود.»

آن ها تصمیم گرفتند برای ادامه رفاقت خودشون، پایداری وضعیت آب در سوئد و جهان کنار خودشون دست به تصمیم بزرگی بزنند و موسسه بین المللی آب سوئد یا به عبارتی اندیشکده آب سوئد را تاسیس کنند.

بنابراین موسسه بین المللی آب با شعار «حکمرانی مقتدرانه آب، عادلانه و پایدار برای آیندگان» و با چشم انداز «دنیایی که ارزش آب را می‌شناسد، برای همگان به اشتراک می‌گذارد و به طور پایدار و عادلانه استفاده می‌کند» تاسیس شد.

با توجه به وضعیت آب در کشورمان، اگر در حوزه حکمرانی آب فعالیت دارید و علاقه مندید پیرامون چگونگی اثرگذاری یک اندیشکده و یک سیاست پژوه اطلاعات جامع تر و دقیق تری داشته باشید یک سری به سند استراتژی اندیشکده بین المللی آب سوئد بزنید.

اندیشکده آب چگونه به حکمرانی آب در جهان کمک می‌کند؟

  • حمایتگری (Advocacy)
  • مشاوره سیاستی به حکمرانان Advisory services))
  • استفاده از ظرفیت ها (مردمی، دیپلماتیک و …)
  • فراهم کردن بستر گفت و گو و تسهیلات برای ذی بازیگران و ذینفعان
  • پژوهش، تحقیق و اشتراک و به کارگیری دانش موجود
  • همکاری با نهادها، سازمان‌‌ها و شرکت ها برای آموزش و توانمندسازی

 

بریم سراغ ابتکارات اندیشکده آب سوئد:

  1. جایزه بین المللی آب: این جایزه که لقب «جایزه نوبل آب» به آن اعطا شده به افراد و سازمان‌هایی اعطا می‌شود که نقش بسزایی یا در مدیریت و مصرف آب داشته باشند یا در تولید دانش استفاده بهتر از آب.

از طریق این لینک، برندگان سال های قبل آن و چرایی اعطای این جایزه به آن ها را هم مطالعه کنید.

  1. جایزه بین المللی آب برای جوانان: از سال ۱۹۹۷، اندیشکده آب تصمیم گرفت که به جوانان زیر ۲۰ سال که نوآوری مهمی در حوزه آب داشتند و توانستند نسبت به مصرف بهینه آن تاثیرگذاری داشته باشند، جایزه ای را با حمایت مستقیم ولیعهد سوئد تحت عنوان جایزه آب برای جوانان برگزار کنند تا آن ها را تشویق به تفکر پیرامون اهمیت آب کنند.

در کشور خودمون ایران هم اگر به جای یک سری دروس سرد دوران دبیرستان به قبل، در حوزه‌های حیاتی مثل آب، محیط زیست، انرژی های پاک، سلامت و پزشکی سرمایه گذاری قابل توجهی چه به صورت مالی و چه رسانه ای روی نسل آینده (نوجوانان زیر ۱۸ سال الان) داشته باشیم و به نوعی آن ها را به خوبی به سمت اندیشه‌ورزی و علم آموزی سودمند سوق دهیم قطعا دهه آینده ثمره آن را خواهیم چشید.

البته که یک سری گروه ها، قدم های اولیه را برداشته و امیدواریم که مستمر و مفید باشد.

  1. خانه آب سوئد: خانه آب یک پلتفرمی است برای پر کردن شکاف بین علم، سیاست و عمل. یعنی جاییست که هم پروژه سیاستی انجام می‌دهند، هم در قالب وبینار و مدرسه آموزش می دهند، هم علاقه مندان و فعالان حوزه آب را  برای گفت و گو گردهم می آورند و هم نشریه تخصصی دارند و همه این ها فقط با یک هدف انجام می شود: پر کردن شکاف بین علم و عمل(اصلی ترین کارکرد اندیشکده)

 

  1. هفته جهانی آب: هفته جهانی آب که به همت اندیشکده بین المللی آب و به صورت سالانه در آخر آگوست و با حضور سیاستمداران، کارآفرینان، فعالان، دانشمندان، کشاورزان و سایر بازیگران برگزار می‌شود و آخرین دستاوردها، چالش ها و بحران ها را اطلاع همگان می‌رساند و سعی بر آگاه سازی و رسیدن به تصمیم مشترک پیرامون مسائل حوزه آب دارند.
    البته توضیحات خیلی بیشتری دارد که ارزش خوندن رو داره و بهتون پیشنهاد می‌کنم.

نوآوری ها و فعالیت ‌های حرفه ای موسسه بین المللی آب اونقدر زیاد و گسترده بود که مجالی برای معرفی همه اون ها در اینجا نیست ولی اگر در حوزه آب مشغول به فعالیت هستید بد نیست سایتشون رو دنبال کنید و با الگوی مطلوب یک اندیشکده اثرگذار در حوزه آب را بیشتر آشنا بشید.

«موسسه بین المللی آب» در یک نگاه

مقر:  STOCKHOLM

بنیانگذار: جمعی از دغدغه مندان حوزه آب در سوئد

مدیر فعلی: Torgny Holmgren

سال تأسیس: ۱۹۹۷

فعال‌ترین شبکه ارتباطی: توئیتر (۳۴ هزار حساب)

مخاطبان می‌توانند برای مشاهده روایت اندیشکده‌های خارجی به حساب اینستاگرامی جامعه اندیشکده ها نیز مراجعه کنند.

شبکه اینستاگرام جامعه اندیشکده‌ها

جامعه اندیشکده ‌ها

نخستین بانک جامع اطلاعات اندیشکده‌های کشور است که با ماموریت‌های «اعتبارسنجی اندیشکده‌ها و مراکز سیاست‌پژوهی و مشاوره سیاستی» و «تسهیل تعاملات زیست‌بوم اندیشه‌ورزی کشور» از سال 1395 آغاز به کار کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا