اخباراخبار توسعه شهری و منطقه ای

چرا ایران مسیر شلمچه تا بصره را ریل گذاری می‌کند؟

اندیشکده حمل و نقل ایران و شبکه کانون های تفکر ایران (ایتان) کاهش تلفات جاده ای و صرفه جویی در مصرف سوخت را نقاط قوت راه آهن شلمچه بصره خوانده‌اند.

به گزارش گروه خبر جامعه اندیشکده ها؛ وزیر راه و شهرسازی، به تازگی تفاهمنامه اتصال شلمچه به بصره را امضا کرده است. اندیشکده حمل و نقل ایران و شبکه کانون های تفکر ایران (ایتان) کاهش تلفات جاده‌ای و صرفه‌جویی در مصرف سوخت را نقاط قوت این پروژه خوانده‌اند.

پیش از شیوع کرونا سالانه ۸.۵ میلیون نفر بین ایران و عراق در رفت‌وآمد بودند. همچنین صادرات ایران به عراق، عدد ۱۵ میلیون تن را نشان می‌دهد. این موارد، اهمیت اتصال ریلی بین دو کشور ایران و عراق را محرز می‌کند. به همین منظور دو تفاهمنامه در سال‌های ۹۰ و ۹۳ بین دو کشور منعقد شد. عملی نکردن تعهدات از جانب سمت عراقی، موجب شد این تفاهمنامه‌ها به حالت تعلیق درآیند.

اینک در سال ۱۴۰۰ توافقنامه‌ای در ادامه تفاهمنامه‌های قبلی منعقد شده و برای گریز از سرنوشت مشابه، ضرب‌الاجل یک ماهه برای استقرار طرف ایرانی در پل ارتباطی ایران و عراق در نظر گرفته شده است. این خبر توسط وزیر راه‌وشهرسازی عمومی شده است.

رستم قاسمی پس از دیدار با نخست وزیر، رئیس جمهور و وزیر حمل‌ونقل عراق در ۵ دی ۱۴۰۰، اعلام کرد با امضای «تفاهمنامه اجرای خط ریلی بصره-شلمچه»، این پروژه ۲۰ ساله ظرف یک ماه آینده عملیاتی می‌شود.

طی این سال‌ها و از آغاز ایده‌پردازی درباره احیای جاده ابریشم، اندیشکده‌ها و مراکز سیاست پژوهی در این باره پیشنهاداتی را برای بهینه کردن بهره‌برداری ایران از موقعیت خود ارائه کرده‌اند. شبکه کانون های تفکر ایران (ایتان) در سال ۹۷ و اندیشکده حمل و نقل ایران در سال ۹۹، اهمیت «شرایط حمل‌ونقل» را برای «توسعه روابط فرهنگی-اقتصادی» دو کشور یادآور شده‌اند.

این پژوهش‌ها در سایت جامعه اندیشکده ها در دسترس هستند:

  1. طراحی سازوکاری برای حل مشکلات اتصال ریلی ایران به عراق؛
  2. بررسی و تحلیل راه آهن شلمچه به بصره.

اخبار

اخبار و رویدادهای اندیشکده‌های ایران را در این صفحه دنبال کنید. مشاهده سایر اخبار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا