اخباریادداشت سیاستی

چرا ایران بر نابودی ناوگان پنجم امریکا در بحرین تمرکز کرده است؟

یادداشتی از بسیج اساتید استان تهران

✍️ بسیج اساتید استان تهران

این فقط یک ناوگان ساده نیست، بلکه یک پایگاه داده جامع است (جنگ، اطلاعات، هک، سیاست و غیره).

بیایید اهمیت این ناوگان را توضیح بدهم؛ نابودی آن یعنی تقریبا ازبین‌بردن ۷۵٪ از قدرت ایالات متحده در خاورمیانه.

اولا: این ناوگان حدود ۶.۵ میلیون کیلومتر مربع را پوشش می‌دهد، شامل: خلیج فارس + دریای سرخ + خلیج عمان + دریای عرب و بخش‌هایی از اقیانوس هند، درمجموع ۲۱ کشور. و سه گلوگاه استراتژیک حیاتی را دربرمی‌گیرد: تنگه هرمز + کانال سوئز + تنگه باب‌المندب.

این مناطق تقریبا ۹۰٪ تجارت نفت جهانی را دربرمی‌گیرند و کنترل امریکا بر آن‌ها، تضمین‌کننده زنجیره‌های تامین انرژی برای این کشور است.

ثانیا: این ناوگان ستون فقرات امنیت دریایی امریکا در خاورمیانه است به دلایل زیر:

  1.  این ناوگان در سال ۱۹۹۵ تاسیس شد علیه (عراق و ‌ایران، پاکستان و افغانستان) با هدف تحمیل هژمونی امریکا در خاورمیانه و آسیای میانه پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی.
  2. به‌طور عملی در اشغال افغانستان ۲۰۰۱، اشغال عراق ۲۰۰۳، تجاوز به ایران ۲۰۲۵ مشارکت داشته و نیروی اصلی در حمله به ‌#یمن در سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵ بوده است.
  3. در حال حاضر نیروی اصلی برای ضربه به ایران در ۲۰۲۶ است و از آنجا همه اطلاعات، طرح‌ها، دستورات جنگ و توزیع نیروها صادر می‌شود.
  4. این ناوگان بیش از ۳۰ شناور دریایی شامل ناوشکن‌ها، زیردریایی‌ها و ناوهای هواپیمابر متحرک با مجموع ۱۵ هزار سرباز دارد، به‌علاوه صدها هواپیما بر روی ناوها و هزاران موشک پیشرفته.
  5. این ناوگان فعالیت دیپلماتیک و سیاسی نیز دارد و با حاکمان کشورهای عربی هماهنگی و همکاری می‌کند.

دیدی چقدر مهم است؟

این یک مرکز اداری است و ایران روی آن تمرکز کرده و موفق شده رادارهایش و برخی از شناورهای دریایی و لجستیکی آن را نابود کند، و روزانه تحت حملات شدید قرار می‌گیرد بدون اینکه توان مقابله با موشک‌ها یا حتی مانور دادن دربرابر آن‌ها را داشته باشد.

یعنی این ناوگان عملا به یک نقطه ضعف تبدیل شده است و شاید نابودی آخرین رادارهایش باعث خطای ساقط شدن ۳ جنگنده F-۱۵ امروز شده باشد، طبق اظهارات فرماندهی مرکزی امریکا (اگرچه تردید وجود دارد؛ ایران می‌گوید خودشان جنگنده‌ها را سرنگون کرده‌اند و نه صرفا خطای کویتی).

خلاصه اینکه: نابودی این ناوگان و مقر فرماندهی آن تاثیر منفی بر اسرائیل و توانایی امریکا در دفاع، حمله و جمع‌آوری اطلاعات دارد. موفقیت ایران در نابودی کامل آن می‌تواند به یک فاجعه نظامی برای امریکا منجر شود که شاید از زمان جنگ جهانی دوم بی‌سابقه باشد.

امتیاز کاربر 0 (0 رای)

یادداشت

یادداشت های سیاستی اندیشکده های ایران را در این صفحه دنبال کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا