پنل های موضوعیجایزه ملی سیاستگذاری

پنل بهداشت و درمان

نل بهداشت و درمان به داوری 3 ارائه از وسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی و مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری اختصاص داشت.

به گزارش گروه خبر جامعه اندیشکده ها؛ پنج شنبه ۱۴ اسفند ۹۹، پنل یازدهم مرحله دوم جایزه ملی سیاستگذاری یعنی پنل بهداشت و درمان، به داوری ۳ ارائه از ۲ اندیشکده اختصاص داشت: موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی و مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری.

فرهاد کوهی از موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی، که به ارائه پروژه «طراحی الگوی محاسبه و اعلام تعرفه‌های خدمات درمانی در کشورهای منتخب و ارائه الگو برای ایران» می‌پرداخت؛ از لزوم تعیین مکانیسم قیمت‌گذاری در خدمات متعدد پزشکی در ایران گفت و پیشنهاد شورای تعیین تعرفه نظام سلامت را مطرح کرد. اساس عملکرد این شورا با تدوین دستورالعمل مناسب جهت «تصمیم‌گیری مبتنی بر شواهد» شکل می‌گیرد.

وی همچنین نقدی بر متناسب نبودن ارزش نسبی خدمات و تعرفه‌های کنونی داشت. بنابراین با مرور نحوه تعرفه‌گذاری خدمات درمانی در کشورهای استرالیا، انگلیس، آلمان، چین، امریکا و ژاپن، پیشنهاداتی مبنی بر تصحیح مکانیسم تعرفه‌گذاری خدمات درمانی در ایران ارائه داد:

  1. در ساختار شورای عالی بیمه سلامت، میان آرای طرف‌های عرضه و تقاضای خدمات درمانی تعادل برقرار باشد و نقش و شرح وظایف نمایندگان آن‌ها مشخص باشد؛
  2. دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت، تهیه شواهد علمی درخصوص موضوعات مرتبط با تعرفه‌گذاری را در دو دسته دائمی و موردی به یک یا چند موسسه مطالعاتی مستقل محول کند و علاوه بر نظارت ناظران علمی و اجرایی، نتایج مطالعات با تایید دبیرخانه مذکور جهت تصمیم‌گیری در صحن شورا ارائه شود.

از نظر کوهی این اصلاحات منجر به شفافیت قیمت‌ها در بازار سلامت، تقویت نظام بیمه، افزایش رقابت‌پذیری بخش دولتی و خصوصی  و کنترل بازار سلامت از جانب سیاست‌گذار می‌شود.

در ارائه دوم محدثه جلیلی از مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، با بررسی وضعیت فساد در حوزه دارویی کشور، اصلاحاتی در ساختار سازمان غذا و دارو و بررسی قوانین این حوزه از حیث وضعیت تعارض منافع را ضروری قلمداد کرد.

جلیلی از اهمالی که نسبت به وظایف محول شده به سازمان غذا و دارو صورت می‌گیرد گفت و پیشنهاداتی جهت رفع فساد در صنعت دارویی کشور داشت:

  • مدیریت تعارض منافع؛
  • تقویت نهاد قانونی کارا؛
  • رفع نقصان‌های قانونی و قاعده گذاری توسط غیرذی‌نفعان؛
  • شفافیت.

در انتها دکتر نادر جهان مهر از موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی، با عنوان «امکان سنجی ارائه خدمات بهداشتی و پیشگیری در حوزه بیمه های اجتماعی در ایران»، تغییر رویکرد از درمان به پیشگیری را یادآوری کرد و با توجه به سهم بالای سبک زندگی، فعالیت‌های فیزیکی، مراودات اجتماعی و وضعیت محیطی در وضعیت سلامت فرد، سیاست‌گذاری در این حوزه‌ها را مرجح دانست.

طبق مدل پیشنهادی، خدمات پیشگیرانه براساس وضعیت هزینه اثربخشی و میزان حیاتی بودن آن‌ها در دسته‌های مختلف قرار می‌گیرند که دسته‌های پراهمیت‌تر بر اساس نظام DB تامین مالی خواهند شد و منابع آن بسته به طبقه درآمدی افراد از نظام مالیاتی همراه با مشارکت کارفرما و بیمه‌شده تا بدون مشارکت بیمه‌شده تامین خواهد شد.

ارزیابی و داوری ارائه‌ها به عهده سه عضو شورای علمی جامعه اندیشکده ها بود:

اخبار

اخبار و رویدادهای اندیشکده‌های ایران را در این صفحه دنبال کنید. مشاهده سایر اخبار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا