یکی از مسائل مغفول مانده در فضای اندیشکده ‌های کشور، ایجاد فضای ارتباط محتوایی بین اندیشه ‌ورزان و پژوهشگران آن‌ها، در راستای ارائه محتوای پژوهش ‌ها و بهره‌برداری از تجارب یکدیگر بوده است. علاوه بر این در شرایط کنونی دانشجویان مستعد و افرادی که علاقه‌مند به حضور در فضای اندیشکده‌ای کشور هستند به ندرت می‌توانند محلی را برای استفاده از تجارب چندین و چند ساله پژوهشگران اندیشکده‌ های کشور برای ورود به این فضا پیدا کنند.

در راستای توجه به این مسئله، جامعه اندیشکده ها با هدف گسترش آموزش های اندیشکده‌ای، دوره هایی را در قالب مدرسه آموزشی اندیشه ‌ورزی و سیاست ‌سازی، برگزار می کند. اولین دوره این مدرسه دوره آموزشی آشنایی با متدولوژی ها و موضوعات فعالیت در اندیشکده ها است که بر مبنای پژوهش های برتر جایزه اندیشه ورزی و سیاست سازی است. شرکت ‌کنندگان در این رویداد در کنار دریافت محتوای یک پژوهش برجسته اندیشکده ‌ای با فرآیندهای انجام یک پژوهش اندیشکده ‌ای، از مراحل اولیه انجام پژوهش تا پیگیری کردن و به مرحله اجرا درآوردن آن، آشنا خواهند شد.

اهداف رویداد

از مهمترین اهداف برگزاری این رویداد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برطرف کردن نیاز اندیشکده ‌های کشور به نیروهای مستعد و جوان و در مقابل برطرف کردن نیاز دانشجویان و علاقه‌مندان به آشنایی با فضای اندیشکده‌ای کشور و ورود به این فضا،
  • ایجاد یک شبکه ارتباطی محتوایی بین اندیشکده‌ای برای استفاده پژوهشگران و اندیشه ‌ورزان اندیشکده ‌های کشور از پژوهش ‌های انجام شده در دیگر اندیشکده‌ ها و آشنایی با روش ‌ها و متدولوژی ‌های انجام پژوهش ‌های اندیشکده‌ای در موضوعات مختلف،
  • آموزش روش ‌های انجام پژوهش ‌های اندیشکده‌ای، از مرحله مطالعات اولیه و مسئله ‌یابی تا جمع‌آوری داده، تحلیل، ارائه راهکار و فعالیت‌ های رسانه‌ای برای به سرانجام رساندن پژوهش انجام شده.

مخاطبین رویداد

مهمترین مخاطبین رویداد آموزشی اندیشه ورزی و سیاست سازی عبارتند از:

  • پژوهشگران علاقه‌مندی که به تازگی وارد فضای اندیشکده‌ ها شده‌اند و به دنبال استفاده از تجارب سایر پژوهشگران این حوزه و آشنایی با روش‌های جدید انجام فعالیت ‌های اندیشکده‌ای، مسئله ‌یابی پژوهش‌ها، رسانه‌ای کردن و پیگیری پژوهش‌ها تا اجرا و تاثیرگذاری در سیاست ‌گذاری و قانون ‌گذاری کشور، هستند؛
  • دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی که علاقه‌مند به ورود به اندیشکده ‌های کشور و انجام پژوهش‌های اندیشکده‌ای و آشنایی به فرآیندهای انجام و به سرانجام رساندن پژوهش‌ های اندیشکده‌ای هستند.
  • بهمن- ۱۴۰۰ -
    ۱ بهمن
    اخبارکارگاه سیاست‌نامه نویسی

    کارگاه عملی سیاست‌نامه نویسی (Policy Paper) برگزار می‌شود.

    به گزارش گروه خبر جامعه اندیشکده ها؛ خانه اندیشه‌ورزان ایران با همکاری انجمن علمی سیاستگذاری عمومی دانشگاه تهران، کارگاه حضوری سیاست‌نامه نویسی را به مدت ۵ جلسه در خانه اندیشه‌ورزان ایران واقع در چهارراه ولیعصر برگزار می‌کند. مدرس دکتر کیومرث اشتریان، دانشیار سیاستگذاری عمومی دانشگاه تهران (همراه با سابقه متمادی همکاری با اندیشکده‌های و دستگاه‌های دولتی) – مزایای شرکت در کارگاه آموزشی «سیاست‌نامه‌نویسی»: یادگیری عملی و مسئله محور چگونگی یادداشت یک سیاست‌نامه (Policy Paper) امکان شرکت در مسابقه نهایی کارگاه به همراه اعطای جوایز نفیس نقدی و غیرنقدی تا سقف ۵ میلیون تومان اعطای گواهینامه رسمی شرکت در کارگاه معرفی…

    بیشتر بخوانید »
  • آذر- ۱۳۹۹ -
    ۳ آذر
    رویداد آموزشیوبینار نهادسازی و شبکه سازی در دستگاه های اجرایی بر مبنای طرح مهارت آموزی سربازان

    وبینار نهادسازی و شبکه سازی در دستگاه های اجرایی برگزار شد

    به گزارش گروه خبر جامعه اندیشکده ها؛ وبینار آموزشی «نهادسازی و شبکه سازی در دستگاه های اجرایی» بر مبنای «طرح مهارت آموزی سربازان نیروی مسلح» ۲۱ آبان با ارائه محمد خادمی و همکاری مشترک جامعه اندیشکده ها و پژوهشکده مطالعات فناوری برگزار شد. محمد خادمی، عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری، ابعاد پروژه «مهارت آموزی سربازان نیروی مسلح» را گسترده خواند و هدف این کارگاه را تمرکز بر بُعد نهادسازی و شبکه سازی این طرح دانست. طرح مهارت آموزی سربازان؛ جرقه های آغازین محمد خادمی، با معرفی پژوهشکده مطالعات فناوری آغاز کرد و گروه های پژوهشی این مجموعه را شامل…

    بیشتر بخوانید »
  • آبان- ۱۳۹۹ -
    ۱۵ آبان
    رویداد آموزشیسرباز ماهر

    چهارمین کارگاه‌ آموزشی مدرسه اندیشه‌ورزی و سیاست سازی برگزار می‌شود

    به گزارش گروه خبر جامعه اندیشکده ها؛ جامعه اندیشکده ها با همکاری پژوهشکده مطالعات فناوری، چهارشنبه ۲۱ آبان، وبینار آموزشی روش های نهادسازی و شبکه سازی در دستگاه های اجرایی بر مبنای پروژه «طرح مهارت آموزی سربازان نیروهای مسلح» را برگزار می‌کنند. مدرس دکتر محمد خادمی، عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری. اهداف کارگاه آموزش روشی نوین برای مسئله یابی و حل مسئله در دستگاه های اجرایی؛ ارائه تجربه تعامل با دستگاه های اجرایی و ایجاد کنشگری در آنها؛ ارائه کامل «پروژه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح » به عنوان یکی از پژوهش های برتر جایزه اندیشه ورزی و…

    بیشتر بخوانید »
  • خرداد- ۱۳۹۹ -
    ۱۱ خرداد
    رویداد آموزشیوبینار نقش فعالیتهای ترویجی در سیاستگذاری

    وبینار آشنایی با فعالیت های ترویجی در سیاست گذاری؛ بررسی یک نمونه

    به گزارش گروه خبر جامعه اندیشکده ها؛ وبینار «نقش فعالیت های ترویجی در سیاست گذاری؛ بررسی پروژه مالیات بر عایدی املاک»، در روزهای ۷ و ۸ خردادماه به همت مدرسه اندیشه ورزی و سیاست سازیِ جامعه اندیشکده ها برگزار شد. مدرسه اندیشه ورزی و سیاست سازی در سلسله کارگاه های «دوره آشنایی با متدولوژی ها و موضوعات فعالیت در اندیشکده ها» به آموزش «فرآیندها و روش های انجام پروژه های اندیشکده ای؛ از پژوهش تا قانونگذاری» به علاقمندان فعالیت های اندیشکده ای می‌پردازد. بیان متدولوژی؛ نقش فعالیت های ترویجی در سیاست گذاری جلسه نخست این وبینار، چهارشنبه، ۷ خردادماه، با…

    بیشتر بخوانید »
  • ۱ خرداد
    رویداد آموزشیوبینار نقش فعالیتهای ترویجی در سیاستگذاری

    وبینار آموزشی نقش فعالیت های ترویجی در سیاستگذاری برگزار می‌شود

    مدرسه اندیشه ورزی و سیاست سازی جامعه اندیشکده ها سومین کارگاه آموزشی از «دوره آشنایی با متدولوژی‌ ها و موضوعات فعالیت در اندیشکده ها» را به شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی و پروژه مالیات بر عایدی املاک اختصاص داده است. این کارگاه تحت عنوان «نقش فعالیت های ترویجی در سیاست گذاری؛ همراه با بررسی پروژه مالیات بر عایدی املاک» طی دو روز در ۷ و ۸ خرداد ماه با موضوعات زیر برگزار می‌شود: بیان متدولوژی؛ نقش فعالیت های ترویجی در تصمیم گیری و سیاستگذاری توسط دکتر محمد امینی رعایا، مدیر شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی چهارشنبه ۷ خردادماه ساعت ۱۵ تا ۱۷.…

    بیشتر بخوانید »