یادداشت سیاستی

نگاهی به دفترچه یادداشت سیاستی پژوهشکده حکمت

پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت در سلسله یادداشت های سیاستی خود تحت عنوان دفترچه یادداشت سیاستی به تحلیل های تازه پیرامون مسائل کشور می‌پردازد.

محمد صدیق، تحلیلگر کارگروه بودجه و مالیات پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت، با عنوان «اصلاح ساختار نظام بودجه ریزی کشور» به «فرصت اندک مجلس برای رسیدگی به بودجه کشور» پرداخته است که «باعث به حاشیه رانده شدن بررسی بودجه شرکت های دولتی می‌شود».

در این یادداشت می‌خوانیم: «میانگین سهم بودجه رکت های دولتی از بودجه کل کشور در دهه گذشته ۷۲/۵ بوده؛ اما بررسی آن در مجلس همواره به حاشیه رانده شده است. یکی از دلایل این معضل، وقت گیر بودن فرآیند رسیدگی است.؛ چراکه بررسی توامان بودجه عمومی و شرکت های دولتی در بازه سه ماهه ممکن نیست. تجربه کشورهای پیشرو، حاکی از این واقعیت است که افزایش زمان مورد نیاز برای تدوین و بررسی بودجه به ترتیب از سوی دولت و مجلس کمک شایانی به کارآمدسازی امر نظارت و کیفیت بودجه خواهد بود».

همچنین علی پالیز، تحلیل‌گر کارگروه تحولات سیاسی پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت، «از عوامل اصلی پایین بودن صادرات ایران به همسایگان» را «یکپارچه نبودن مدیریت امور گمرکی» می‌داند.

پالیز در یادداشت «توسعه تجارت خارجی ایران با همسایگان در شرایط تحریم» آورده است: «امروزه بیش از ۷۰ درصد تجارت جهانی، درون منطقه ای است. جمهوری اسلامی ایران با ۱۵ کشور همسایه است که این همسایگان با دارا بودن جمعیتی بالغ بر ۶۰۰ میلیون نفر، ۱۱۸۰ میلیارد دلار واردات دارند، اما از این مقدار، فقط ۲۴ میلیارد آن، یعنی کمتر از ۲ درصد به ایران تعلق دارد. یکپارچه نبودن مدیریت امور گمرکی باعث تطویل فرآیند صادرات و از اصلی ترین عوامل پایین بودن میزان صادرات ایران به همسایگان است».

اخبار

اخبار و رویدادهای اندیشکده‌های ایران را در این صفحه دنبال کنید. مشاهده سایر اخبار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا